Tippek a laminált padlóhoz

A laminált padlót könnyebb telepíteni mint más padlókat, és ha úgy döntött, hogy nem bízza egy szakemberre a munkát, hanem saját maga végzi el a telepítést, akkor szüksége lesz néhány tippre ahhoz, hogy problémamentesen és sikeresen lerakhassa a laminált padlót lakásában.

A laminált padló felszerelésénél ha megmérjük annak a sornak a méretét amelyről indulunk, akkor ügyelnünk kell arra, hogy a falak párhuzamosak legyenek, hiszen előfordulhat, hogy olyan szobában telepíti a laminált padlót, aminek az egyik vége szűkebb mint a másik. Ha nem négyszög alakú a szoba, akkor a laminált padló csúnyán mutathat, tehát minden esetben végezzen méréseket előbb. A laminált padló lerakásánál a térd épségére is oda kell majd figyelni. A kemény térdpárnák tetőfedéshez és tereprendezéshez valóak nem pedig laminált padló telepítésnél, de nem kérdéses, hogy a padló lerakása megviseli a térdeket, viszont a nem megfelelő térdpárnák megkarcolják majd a laminált padlót. Éppen ezért a padlóburkolat telepítése olyan térdpárnákat igényel, amelyek puha anyagot, habot vagy puha gumit tartalmaznak. A gélbetétes párnák a legkényelmesebbek.

Minden alátétet fel kell ragasztani. Csábító lehet, hogy olyan ragasztószalagot használjon ehhez, amit a fiókban talál, de ne tegye. Néhány csomagolószalag és házburkoló szalag túl merev, ráadásul ezek bosszantó recsegő zajokat okoznak, ha valaki rálép. Használja az aljzatgyártó által ajánlott ragasztószalagot, vagy vegyen egy olyan alátétet, amely beépített varratszalaggal rendelkezik. A padlóburkoló szakemberek azt javasolják, hogy az alátétet merőlegesen telepítse a deszkák mentén. Az aljzat így kevésbé fog “buborékolni”, ahogy a padlót elhelyezi. Emellett az is javasolt, hogy egyszerre csak néhány sor aláfestést telepítsen, hogy ne szakítsa fel még véletlenül se a lerakott parkettát a cipőjével.

Gratulálunk, elolvasta a cikket. Ha tetszett, mutassa meg az ismerőseinek is!

Felújítást tervez? Esetleg építkezést? Talán már folyamatban vannak a munkálatok, de még nem talált megfelelő nyílászárókat? Válasszon egy Önt érdeklő termékcsoportot az alábbiakból, és máris egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

  • Bíbor ház A kiválasztás után, nyomja meg az "Ez érdekel" gombot, és az adott termékcsoport weboldalára jut.

  • Csak 1x kattintson az érdekel gombra, majd várjon 10 másodpercet!

    nyito-lefele-nyil-bibor
Posted in Blog and tagged .