Műanyag redőnyök

A redőnyök elsődleges szerepe az árnyékolás, de nem csak! Ezen kívül még számos előnye van, ezért
„jobb ha van redőny, mint ha nincs”…

Magyarországon a legelterjedtebb a műanyag redőny. Ennek is a külső tokos változata, hiszen szinte minden panel lakáson ilyen külső tokos műanyag redőnyt láthatunk.

A műanyag redőny

 • Népszerű és olcsó termék
 • Esztétikus
 • Betekeredés elleni védelemmel van ellátva
 • Zárt állapotban teljes fényzárást biztosít
 • A redőnytengely csapágyazott
 • Várható élettartam 10-13 év
 • Szúnyoghálóval kombinálható
 • Lefutó zajvédő gumival ellátott
 • Motorizálható (falikapcsolós vagy távirányításos)
 • Automatizálható (pl. fényérzékelő vagy időkapcsoló funkcióval)

A napfény fontos, de néha a jóból is megárt a sok!

Túl erős a szobába, lakásba betűző nap, felforrósítja a helyiség levegőjét, visszatükröződik a TV vagy számítógép monitor felületéről ami valljuk be rettentően idegesítő, azon túl, hogy szinte semmit sem látunk rajta.

A műanyag redőny jól árnyékol!

Ilyenkor az egyetlen üdvös megoldás, ha redőnyt szereltetünk az ablakra, erkély vagy teraszajtóra. Ez egy csapásra megszünteti az előbb említett problémákat. Sokkal hűvösebb lesz a lakásban, élvezhetjük napközben is a TV adást és ha dolgozni vagy internetezni támad kedvünk, azt is meg tudjuk tenni a számítógépen vagy a laptopon is.

A műanyag redőny hűvösen tartja a lakást!

Nem csak a TV képernyőjét vagy számítógép monitort fogunk látni, de sokkal hűvösebb is lesz a lakásban, ha amikor oda tűz a nap, leengedjük a redőnyöket. Akinek van korszerű műanyag redőnye azt pontosan tudja miről beszélünk. Ha Önnek még nincs de szeretne olcsón meglehetős hűvöset tartani a lakásában,

A műanyag redőny hangszigetel!

Ha Önnek van műanyag redőnye, akkor tudja miről beszélek, de ha nincs – gondolom ezért olvassa ezt – akkor próbálja ki egy olyan ismerősénél ahol van. Tapasztalatból mondjuk, hogy leengedett műanyag redőnynél is jelentős a zajszigetelés. Ha olyan helyen lakik ahol erős az utcai zaj, akkor Ön áldani fogja a napot amikor felszereljük Önnek a műanyag redőnyt. Igaz, hogy az alumínium redőny, a lamellák közötti púrhab kitöltésnek köszönhetően sokkal jobban hangszigetel, de sokkal drágább mint a műanyag, ezért bátran kijelenthetjük, hogy az árához képest a műanyag remekül teljesít ezen a téren is.

A műanyag redőny télen is hasznos!

Télen hőszigetel. Ha összehasonlítjuk egy műanyag redőny nélküli nyílászárókkal rendelkező lakás hőveszteségét és ugyan annak a lakásnak a redőnyös nyílászárókkal felszerelt változatát akkor – mint az alábbi képen – tisztán látható, hogy a műanyag redőny leengedésével hatalmas mennyiségű hőt tarthatunk bent a lakásban, és nem az utcát fogjuk fűteni.

Redőny hőszigetelése hőkamerás felvétel

Ez a tény még a panel lakásokra is érvényes, mert bár ott a fűtés többnyire négyzetméter átalányban van számolva, de nagyon nem mindegy, hogy ugyan annyi fűtéssel mennyire melegszik fel a lakás és mennyire érzem komfortosan magam. A házakra ez fokozottan igaz, ugyanis ott – ha Ön házban lakik és gázzal fűt – nagyon de nagyon nem mindegy mennyi lesz a gázszámla a hónap végén.

Tehát, ha Ön panelben lakik, akkor javasolt a redőny beszerzése és felszerelése, főleg a nyári kánikulára való tekintettel – valamiért minden nyár egyre forróbb, észrevette már?

Ha pedig Ön házban vagy egyedi fűtésű lakásban lakik, akkor – nem is vitás – hogy kötelező a redőnyök használata. Rengeteg pénzt tud megspórolni közép és hosszú távon is a jó redőny segítségével.

Mi mindkét esetben tudunk Önnek okos, gazdaságos és takarékos megoldást nyújtani.

A műanyag redőnyök további előnyei

 • Könnyű, ezért akár egy gyermek is könnyen tudja kezelni, még akkor is ha nincs motorizálva.
 • Valamelyes biztonságot nyújt a betörés ellen is, bár ebből a szempontból az alumínium redőny sokkal biztonságosabb.