Címke: építészet

Mivel foglalkozik a tájépítész?

A tájépítészek alapelvét a fenntarthatóság, az ökológiai egyensúly és a közösségi terek hasznos funkcióinak harmonikus egysége jelenti. Működése által egy tájra alapozott kompozíció készül el, amely nemcsak esztétikus, de a természettel is harmóniában áll.

Olvass tovább

A mészkő diadalútja

A mészkő üledékes kőzet, amelynek a kilencven százalékát kálcium-karbonát alkotja. Hazánk földrajzi fekvésének köszönhetően igen gazdag mészkőben, amelyet számos mészkőbarlang megléte is bizonyít.

Olvass tovább

Felvonó – mindig magasabbra, egyre gyorsabban

Arkhimédész az ókor Leonardo Da Vincije volt. A fizika teljes aspektusát kutatta, mindemellett matematikus, mérnök, csillagász és kiváló filozófus volt. Foglalkozott a gravitáció kérdésével is, és ezen közben alkotta meg a szerkezetét, amellyel súlyosabb tárgyakat lehetett a magasba emelni.

Olvass tovább

Homokból és hőből született – az üveg

Amikor egy ablakot maguk elé képzelünk, valójában annak legnagyobb felületére fókuszálunk, az üvegre. Ez az a nyersanyag, amely nélkül nem tudnánk a két világ határán létezni. Az ablak üvege elzárja a hangot, a kellemetlen szagokat és a port, ugyanakkor átengedi a nap fényét és melegét.

Olvass tovább
Betöltés

Kérjen árajánlatot


biborhaz-arajanlat-keres

Legyen rendszeres olvasónk és adunk önnek 5000-et!

TIPP: költse el okosan az 5000-et! ⇩

AJÁNLATOK