Címke: tetőtér

Praktikák a tetőtéri fürdőszoba kialakításához

Vannak otthonok, ahol a tetőtérben helyezkedik el a fürdőszoba. Ezt a megoldást általában a kényszer szüli, de ha már eleve ilyen elrendezésben gondolkodunk és a gépészethez szükséges csöveket is így tervezik és alakítják ki, akkor nincs akadálya annak, hogy a csillagok alatt fürdőzzünk.

Olvass tovább

Tetőtér – lakásunk új dimenziója

Új lakás a fejünk felett – mire figyeljünk a tetőtér beépítésekor? Háló- fürdő- vagy dolgozószoba – mit telepíthetünk a tetőtérbe?… A franciák kezdték az ilyen tereket belakni még a 17. században, majd a következő évszázadra általánossá is vált. A manzárd mai napig kedvelt forma, mivel itt szinte függőlegesek a falak, nagyobb a hasznos terület, illetve nagyobbak az ablakok, amelyek jellemzően kiugranak a tetősíkból.

Olvass tovább

Vigyázó szemek az égboltra – milyen a jó tetőtéri ablak?

Átengedi a fényt, de megóv annak hevétől – minőségi tetőtéri ablakok. A házak egyik izgalmas területe a tetőtér. Gyermekkoromban nagyapámék Tisza menti házának ezt a részét padlásnak hívtuk, s a funkcióját tekintve ez volt a pontos megnevezése is. A fény csak itt-ott szűrődött be egy-egy kis üveg ablakszemen. A fények és az erős árnyak játéka pontosan azt a hangulatot keltette, amit a filmekben szoktunk látni: minden tele volt a titok ígéretével.

Olvass tovább
Betöltés

Kérjen árajánlatot


biborhaz-arajanlat-keres

Legyen rendszeres olvasónk és adunk önnek 5000-et!

TIPP: költse el okosan az 5000-et! ⇩

AJÁNLATOK