A cikk elolvasása: Kevesebb mint 1 perc
A cikk elolvasása + megnézni a videókat: 5 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

Milyen padló fogadja majd, ha hazaér? Mit érint majd a talpa először, amikor reggel kilép az ágyból? Milyen burkolat fogja meghatározni a lakás hangulatát? Ez az egyik legfontosabb kérdés a lakásfelújítás során. Mivel általában évekre, évtizedekre szóló döntést hozunk, érdemes nagyobb figyelmet szentelni a megfelelő padlóburkolat kiválasztására. Cikkünkből kiderül, melyik burkolatokkal jár a legjobban!

Amikor Ön elé kerül a döntés, hogy milyen padlót vásároljon a lakásba, számos szempontot kell mérlegelnie. A legfontosabb természetesen az ár: ha az egész munkára meghatározott összeg áll rendelkezésére, akkor olyan burkolatban érdemes gondolkodnia, ami belefér a keretbe.

A következő lényeges szempont a burkolat anyag: fa, kő/járólap vagy műanyag (pl. linóleum) legyen? Mivel ma már olyan széles a burkolóanyagok skálája, hogy kis túlzással a lakás bármely helyiségébe bármilyen típusú padlót választhat, így ez egyedül az Ön elképzeléseitől függ. A szobába ugyanúgy kerülhet járólap, ahogyan a konyhába parketta vagy éppen laminált padló.

nyito-lefele-nyil-bibor

milyen-padlot-valasszak

nyito-lefele-nyil-bibor

A legfontosabb padlóburkolatok

1.) Laminált padló.
Ez a padlótípus méltán érdemelte ki az első helyet, ugyanis napjainkban ez vezeti a kedveltségi és az eladási listákat is a gyártóknál. Ez pedig nem véletlen: a minta- és színválasztéka olyan széles, hogy a legtöbb üzlet gyakran félszáznál is több stílust kínál, ebből pedig igazi kihívás választani. Bármilyen hangulatúra is tervezi az otthonát, szinte biztos, hogy fog találni olyan laminált padlót, ami tökéletesen megfelel az ízlésének.
A laminált padló emellett ár/érték arányban is az egyik legjobb, hiszen négyzetméterenként néhány ezer forintból kijön, ráadásul egyszerűen és gyorsan lerakható, így nem kell napokig elviselni a rendetlenséget. Hátránya, hogy erősebb igénybevétel esetén hajlamos gyorsabban kopni a parkettáknál és mivel felső rétege műanyag, némileg zajosabb is a parkettánál. Szerencsére a zajszint megfelelő aljzatfóliával jelentősen mérsékelhető.

2.) Szalagparketta
Ez a burkolat manapság reneszánszát éli, a szobákba pedig rendkívül szép megoldás lehet. Mivel élettartama évtizedekben mérhető, ezért olyan helyre ajánlott, amit nem szeretne 10-15 éven belül felújítani. 2-3 alkalommal újra is lehet csiszolni, ilyenkor teljesen úgy néz ki, mintha frissen rakták volna le. A fő versenytársánál, a laminált padlónál azonban drágább, és ha Ön szereti időnként megújítani a lakását, véghezvinni egy kis stílusváltást, nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb választás.

milyen-padlot-valasszak-szalagparketta

3.) Járólap
A járólapok szintén népszerűek manapság. Mediterrán hatásra igen népszerű szokássá vált a szobák járólapos burkolása: ez akkor jó megoldás, ha padlófűtéssel egyben szerelik be, ellenkező esetben télen igencsak hideg lehet. Mivel ebbe a kategóriába különböző anyagú, felületű és színű padlóburkoló anyagok tartoznak, a választék szintén nagyon széles: léteznek fahatásúak, márvány-, mészkő-, vagy kerámia mintájúak is, így a szobába éppúgy kerülhet ilyen padló, mint a konyhába vagy a fürdőbe. A járólapok hátránya, hogy meglehetősen macerás őket lefektetni: egyenletes alap szükséges, majd ragasztani, fúgázni kell, ami több napba is beletelhet. A fáradtságos munka és a drágább ár eredménye azonban olyan padló lesz, amit könnyű tisztán tartani, strapabíró és évtizedekig hűen szolgálja majd Önt.

4.) A linóleum és nagytestvére, a PVC
Ezek a műanyag burkolatok a laminált padlók és a járólapok előnyeit egyesítik Olyan helyekre ajánlottak, ahol vagy nagy felületet kell lefedni relatíve olcsón, vagy a padlófűtés nem kivitelezhető, a járólap túlságosan hideg lenne. Bár nem tartják a legelegánsabb megoldásnak, napjainkban már számos fajta kapható, s ezek között rengeteg olyan van, ami a legtöbb lakásban jól mutat.

5.) Egyéb burkolatok
A legnépszerűbbeken túl vannak egyéb padlóburkolatok is, mint a például a ma már ritkaságszámba menő, igen drága hagyományos parketta, a varázslatos hangulatú hajópadló, a szép, csendes lépteket biztosító, ám meglehetősen érzékeny parafa padló és a különböző nemes anyagokból készült valódi márvány, mészkő, gránit, stb. lapok. Ezek ma már a padlólapok felső kategóriáját képviselik, és olyan helyekre valók, ahol hosszú évekre és évtizedekre kell elegáns burkolatot biztosítani.

Az, hogy milyen padlót választ, csak Önön múlik. A legtöbb ember számára érvényes három feltétel, vagyis a szoros határidő, a szűk pénztárca és a megfelelő design teljesülését azonban nem mindegyik fajta képes biztosítani. A laminált padló és a parketta nem véletlenül a legnépszerűbb mind közül, ez ugyanis maradéktalanul megfelel mindhárom feltételnek.

milyen-padlot-valasszak-laminalt-padlo

nyito-lefele-nyil-bibor





Ügyfélreferensünk Kovács Edina, mosolyogva várja hívását nyílászárócserével kapcsolatban


Nyílászárók egy helyről = Bíbor ház





Bemutatóüzlet és iroda címe

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 77.

Nyitvatartás

Hétfő-Csütörtök: 9-18
Péntek: 9-16
Szombat: 10-14
Vasárnap: zárva

Telefonszámaink

Mobil: +36 (70) 884-3880
Vezetékes: +36 (1) 780-2760; 780-2765





Nyílászárók raktárkészletről

1-3 nap alatt leszállítjuk a megvásárolt terméket.

Kis nevetés sohasem árthat meg!


A videókat megnézni ennyi időbe kerül: 1 perc

A gép az erősebb!