A cikk elolvasása: 2 perc

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

Amikor lakásunk felújításába kezdünk, alapvető kérdésként merül fel, hogy milyen legyen az új padlózatunk?

Rendszerint valami modern, a lakás színeivel harmonizáló, strapabíró, gyorsan és viszonylag olcsón kialakítható megoldásban gondolkodunk.

Amennyiben a felsorolt igények mellet hosszú távon is gondolkodunk, a laminált padló ideális választás lehet. A laminált padló optimális esetben nem szárad össze, és nem repedezik, mint a faburkolatok. Emellett fény- és UV-álló, napfény hatására nem színeződik el, kopásálló, és a minőségét hosszú időn keresztül megőrzi, egyszerű takarítani és karbantartást nem igényel. Nagy előnye, hogy különösebb előkészítés nélkül, egyszerűen lerakható.

Akár meglévő burkolatra is rátehető, beépített magassága kicsi. Kivitelezési ideje rövid, gyakorlatilag azonnal használatba vehető, és lerakás után semmilyen utókezelést nem igényel.

A laminált padló könnyen kezelhető, higiénikus felületet alkot. Tisztántartása egyszerű, jól kicsavart nedves ruhával, vagy ehhez a padlófajtához rendszeresített ápoló-tisztítóval könnyen karbantartható. Antisztatikus felületű, nem vonzza a port, így allergiásoknak is ajánlott. Fontos szempont még, hogy a lakkal szemben nincs károsanyag-kibocsátása. A laminált padló fából készült természetes termék.

A kifinomult technológiáknak köszönhetően azonban a nélkül kapunk valósághű, akár egzotikus famintázatokat, hogy az értékes erdőkben kárt tennénk. Feladata teljesítése után a laminált padló teljesen ártalmatlan hulladékká válik, nem okoz környezetszennyezést.

Laminált padlóval otthona komfortját is növelheti. Különböző alátétek alkalmazásával a jelentősen növelhető a hangszigetelés, és csökkenthető a lépések által keltett zaj is. A laminált padló a tekintetben is univerzális, hogy a lakás keveset használt helyiségeitől egészen a közületekig bárhol alkalmazható. A magas kopásállóságú típusok nagyobb igénybevétel mellett, például üzletekben, közületekben is megállják a helyüket.

Napjainkban népszerű fűtési mód a padlófűtés. A meleg vizes padlófűtés esetén megfelelő alátétek alkalmazásával bátran letehető a laminált padló. Elektromos padlófűtésnél általában nem ajánlott (a túl erős átmelegedés miatt, mivel 28 C fok fölött a padló károsodhat).

Márka tekintetében javasolhatjuk a Kaindl klasszikus laminált padlóburkolatot, melynek anyaga több mint 90%-ban környezetbarát faőrlemény, amelyből nagyszilárdságú hordozólap (HDF) készül.  Jó választás lehet az Eorowood-család is, melynek termékeit a bútorüzletág új színtrendjei ihlették: a változatos famintázatok megfelelnek a nemzetközi belsőépítészeti irányelveknek.

nyito-lefele-nyil-bibor