A cikk elolvasása: Kevesebb mint 1 perc
A cikk elolvasása + megnézni a videókat: 6:30 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

A padló stílusának kiválasztása nagyon fontos kérdés, az ugyanis nemcsak a lakás hangulatát határozza meg, hanem az Önét is. Ahhoz azonban, hogy mindennap jó érzéssel lépjen be a szobába, nagyon nehéz kiválasztani a tökéletes padlót. Az alábbi cikkben összeszedtük azokat a szempontokat, amiknek a segítségével sokkal könnyebben tud majd dönteni!

A padló kinézete a lakások egyik olyan jellemzője, ami (a bútorok és a falak színe mellett) a leginkább meghatározza az egész otthon hangulatát. Egy napsütéses lakásban lefektetett sötétszürke laminált padló például nagyszerűen képes ellensúlyozni a világos színeket, ám ugyanez egy földszinti, sötétebb lakást inkább barlang-hangulatúvá tesz. Ráadásul ezt nem cseréljük mindennap (annak ellenére, hogy a laminált padló lerakása szinte gyerekjáték) így fontos, hogy olyan mintázatot és színt válasszon, amit hosszú távon sem fog megbánni.

nyito-lefele-nyil-bibor

milyen-padlot-valasszak

nyito-lefele-nyil-bibor

3 dolog, amit át kell gondolnia, mielőtt laminált padlót választ

  1. Először is, az egyik legfontosabb alaposan felmérni a lakás és a helyiségek adottságait. Nézze meg, mennyire világos vagy sötét a szoba, ahová a padlót le szeretné fektetni és azt is, besüt-e a nap. Ha igen, a leendő padlólapok fényállóságát is figyelembe kell vennie, különben hamar kifakulhat, és akkor elvész a hatás. Fontos figyelembe venni az ajtók és az ablakok elhelyezkedését is, a padlólapokat ugyanis ezekhez alkalmazkodva szokták lefektetni (általában hosszanti irányban).
  2. Gondolja át, mekkora igénybevételnek lesz kitéve a lefektetett padló, a különböző típusokat ugyanis ennek alapján kell majd kiválasztani. A hálóban például elég egy kevésbé ellenálló darab is, míg a nappali vagy az előszoba jóval strapabíróbb laminált lapokat kíván.
  3. Nagyon fontos a variálhatóság – ez viszont az Ön személyes ízlésén múlik. Ha Ön olyan típusú ember, aki biztosan dönt, és évekig elégedett az eredménnyel, bátran válasszon merészebb színt, ha azonban szeszélyes, és gyakran szereti átrendezni otthonát, inkább semlegesebb árnyalatú padló javasolt, ami sokféle stílusú szobához illeni fog.

A csalódás kellemetlen érzés, igyekezzen inkább elkerülni azt:) Ne a padló lefektetése és a szoba visszarendezése után döbbenjen rá, hogy mégsem fekete trópusi fa-hatású parkettát kellett volna választania! Ezt a döntést ugyanis még évekig fogja nézegetni.

A laminált padló színe

Mivel a laminált padlók rendkívül sokféle mintázattal készülnek, az eredmény, vagyis a lakás hangulata egyedül az Ön elképzelésein múlik. A hagyományos faerezet-mintákon – amit bátran használhat bárhol – túl léteznek például kőmintás lapok is, ezekkel már igazán különlegessé tehető a lakás. A kőmintás padló inkább konyhába vagy előszobába illik, ám szobában is bátran alkalmazhatja, ha megfelelő stílusú berendezést választ mellé.

A különböző mintázatok eltérő optikai hatást keltenek, ezért mindenképpen gondolja át, milyen való az adott szobába, hiszen egyes minták növelhetik, mások viszont összenyomhatják a teret. A szakemberek szerint az aranyszabály valahogy úgy fogalmazható meg: minél nagyobb a szoba, annál nagyobb lehet a minta. Egy apró, sűrű mintás padló ugyanis zavaró, nyugtalanító hatást kelthet egy nagyobb alapterületű szobában, míg egy kisebbet határozottan fel is dobhat. A hagyományos faminták (például tölgy, bükk, akác) azonban többnyire bármilyen helyiségben jól mutatnak.

Ugyanígy a sötétebb árnyalatok csökkentik, a világosak optikailag növelik a teret. Egy nagy belmagasságú, tágas szoba sokkal meghittebbé, otthonosabbá tehető egy sötét padlóburkolattal, ám lehet, hogy ugyanez egy kisebb szobát összenyomna, és nyomasztóvá tenne. Ha azonban a kis helyiségbe világos színt választ, mindenki azt fogja hinni, elvarázsolta a szobát, úgy megnőtt.

A laminált padlónak az az előnye, hogy ezerféle stílus létrehozható vele, mivel felső felülete nem fából készül, hanem erős műanyagból, amire rányomtatják a mintázatot. Így könnyebben megvalósíthatja elképzeléseit: ha Önnek például a tölgyfa erezete tetszik leginkább, laminált padló esetében nem kell csupán az eredetire hagyatkoznia, olyan árnyalatok és színek közül választhat, amit csak a gyártók kínálnak – és a természetben talán nem is létezik!.

Laminált padlóval a toszkán stílus éppúgy elérhető, mint a rusztikus vagy akár a posztmodern, ám nem mindegyik mutat jól mindegyik lakásban. Ha azonban a munkák előtt Ön felméri a szobák adottságait és pontosan elképzeli az eredményt, a felújítás után jó eséllyel olyan otthonba térhet vissza, amit megálmodott.

milyen-padlot-valasszak-laminalt-padlo

nyito-lefele-nyil-bibor





Ügyfélreferensünk Kovács Edina, mosolyogva várja hívását nyílászárócserével kapcsolatban


Nyílászárók egy helyről = Bíbor ház





    Bemutatóüzlet és iroda címe

    1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 77.

    Nyitvatartás

    Hétfő-Csütörtök: 9-18
    Péntek: 9-16
    Szombat: 10-14
    Vasárnap: zárva

    Telefonszámaink

    Mobil: +36 (70) 884-3880
    Vezetékes: +36 (1) 780-2760; 780-2765





    Nyílászárók raktárkészletről

    1-3 nap alatt leszállítjuk a megvásárolt terméket.

    Kis nevetés sohasem árthat meg! Vicces állatvideókon derülhet ma.


    A videókat megnézni ennyi időbe kerül: 2:30 perc