A cikk elolvasása: 5 perc

Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

Az ablak esetében a minőség a legfontosabb.

Amikor a minőségnek felül kell írnia az árat

Cikkeimben gyakran írom le, hogy az egyes termékek, vagy szolgáltatások kapcsán a minőséget válasszuk. Mondhatnánk, hogy ez csak természetes, de az a helyzet, hogy a hazai vásárlók nagyon ár érzékenyek, és sokan döntenek a pénztárcájuk adott állapota alapján. Házunk vagy lakásunk nyílászáróját viszont azzal a szándékkal vesszük meg, hogy azok majd évtizedekig fognak minket szolgálni, így – bármennyire is fáj – nem lehet elsődleges szempont a termék ára. A minőségi áruk, legyen az bármilyen dolog, mindig többe kerülnek, de érdemesebb inkább egy kicsit várni a beszerzéssel, hogy ne érezzünk csalódást a döntésünket követően. Ebben a blogban kicsit körüljárom, hogy mire érdemes figyelni az ablakok beszerzésekor.        

Kihívások ösztönözte innovációk     

A nyílászárók piacára is igaz, hogy az igények és elvárások fokozódnak a gyártókkal szemben. Nem is lehet ezt különösképpen csodálni, hiszen az ember életének legfontosabb produktuma az otthona, és nincs olyan ingatlan tulajdonos, aki ne a legjobbat akarná magának és a családjának. A gyártók, hogy piaci pozíciójukat megőrizzék, vagy éppen növeljék azt, kénytelenek új és korszerű termékekkel előrukkolni, miközben igyekeznek előre megjósolni a vásárlói igényeket. 

A nyílászárók piacára is igaz, hogy az igények és elvárások fokozódnak a gyártókkal szemben.

Napjainkban két jelentős tényező befolyásolja a nyílászárók tervezőit: a nyílászáróknak biztosítaniuk kell, hogy a lakásokból ne szökjön el a meleg, és mindezt lehetőleg úgy, hogy közben a gyártás és felhasználás során semmilyen környezetszennyezés se történjen. 

Ennek megfelelően az ajtók és ablakok teljes struktúrája újul meg forradalminak is mondható koncepció mentén. A fenti igények okán nem csupán az üvegszerkezetek újulnak meg, hanem az ablakok teljes szerkezete, a vasalatok, a keretek és a szigetelési anyagok is egyre jobbak és hatékonyabbak lesznek.     

Az ajtók és ablakok teljes struktúrája újul meg forradalminak is mondható koncepció mentén.

A modern, többrétegű üvegek kiváló hő- és hangszigetelők, ugyanakkor a rétegek vastagsága miatt ezeknek az üvegeknek a súlya megnövekedett. Nem ritka, hogy egy nagyobb méretű erkélyajtó súlya eléri, vagy akár meg is haladja a 80 kilogrammot is. Gondolhatjuk, hogy ekkora súlyhoz és mérethez már nem elegendőek a hagyományos vasaltok és a pántok. Az erősebb, vagy nagyobb zárszerkezet ugyan megtartja a nagyobb súlyt, de a felhasználó számára nem könnyíti meg a súlyos elemek mozgatását. Ezért a mérnökök a teljes zárszerkezetet megújították a vasalattól a kilincsig annak érdekében, hogy a nagyobb tömeg mozgatása ne okozzon nehézséget.  Rafinált és nagyon kimunkált nyitószerkezetek könnyítik meg az ilyen súlyú és méretű ajtók nyitását-zárását. 

A technológiai minőséggel együtt jár az is, hogy a felhasznált anyagok is minőségiek, hiszen csak így lehet garantálni a sokéves garanciát, amennyiben rendeltetésszerűen használják a termékeket. A profi gyártók a legutolsó csavarral bezárólag csak minőségi anyagot használnak fel. Igaz ugyan, hogy a termék drágább lesz, de hosszútávon mégis az az olcsóbb megoldás, ha ilyen terméket választunk. 

A technológiai minőséggel együtt jár az is, hogy a felhasznált anyagok is minőségiek.

Hatalmasat fejlődött az ablaküvegek gyártása. Az ablak nagyméretű nyílászáró, és ez jelenti a közvetlen kapcsolatot a külvilággal. Itt szökhet el a meleg, ezen keresztül szivároghat át a kinti világ zaja. Hogy ezeket a kellemetlen tényezőket ki tudjuk küszöbölni, a gyártók háromrétegű struktúrákat gyártanak, s az üvegtáblák közé préselt gázok arra hivatottak, hogy miközben a lehető legtöbb fény érkezzék a lakásba, a szigetelés tökéletes legyen. Az ilyen üveggel kitöltött ablakok hő- és hangtechnikai adottságai 30%-kal jobbak kétrétegű társaikénál. 

Ezekhez a nyílászárókhoz gyárilag tervezett szigeteléseket ajánlanak. A speciális szigetelőanyagok is hozzájárulnak ahhoz, hogy az energia ne szökhessen el, és így optimálisra lehessen állítani házunk energiaellátását. Tömítők és hanggátló fóliák segítik az összetett üvegszerkezetek még magasabb szolgáltatásait. 

Hatalmasat fejlődött az ablaküvegek gyártása.

Minőségi ablak minőségi szolgáltatást érdemel!  

Ha már arra törekedtünk, hogy az igényeinknek megfelelő legjobb ablakot vegyük meg, akkor annak beépítése esetén sem szabad spórolnunk. Egy szakszerűtlen beépítés a legmagasabb műszaki színvonalú termékből is képes gagyit csinálni. Hogy ez véletlenül se történhessen meg, olyan forgalmazónál érdemes beszerezni az új nyílászárókat, amelyek komplex szolgáltatások nyújtanak. Mivel a Bíborház Kft. is ilyen forgalmazó, bátran fordulhat hozzánk! 

Milyen szolgáltatásokat érhet el a vevőnk, ha bekopogtat hozzánk? Cégünk ingyenes vagy nagyon olcsó tanácsadással (amennyiben szükséges a kiszállás) segíti a megfelelő döntés meghozatalában. Az előzetes felmérést nem érdemes mellőzni. Egy laikus, márpedig a vásárlóink többsége ezen a területen laikusnak számít, nem tudhatja, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a megfelelő termék kiválasztásához.

Nem mindegy, hogy az lakás, ahová az ablak kerül a földszinten, vagy egy toronyház legfelső szintjén helyezkedik el. A földszinti lakás esetében a hőszigetelés mellett figyelni kell a biztonságra és a hangszigetelésre is. A nagy magasságban inkább az időjárási tényezőkre kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk, és olyan ablakra lesz szükségünk, amely a szél erejének könnyedén ellenáll. És ez csupán egyetlen szempont volt a felmerülő kérdések sorában, s meg sem említettem még az esztétikai kérdéseket, pedig a tanácsadás erre is kiterjedhet.

Egy profi cég a tanácsadás után elvégzi a felmérést, legyártatja az ablakot, kiszállítja és szakszerűen be is építi.  Az igazán profi cég a beépítést követően vállalja a keletkezett hulladék elszállítását, valamint a bontással együtt járó kőműves visszajavítást is.  

Nem mindegy, hogy az lakás, ahová az ablak kerül a földszinten, vagy egy toronyház legfelső szintjén helyezkedik el.

A modern ablak paradigmaváltása

A régi korokban az ablak két dolgot biztosított: beengedte a fényt, és kizárta a külvilágot, elsősorban a hideget. Manapság ennyi nem elég ahhoz, hogy az ablakot tényleg ablaknak is véljük. Korunk ablakai összekötik a külső és belső teret. Úgy kapunk látványt, hogy közben nem szivárog el az energia. A kertet összekötni a lakótérrel, ma már csaknem mindennapos igénynek mondható. A hatalmas teraszajtók és ablakok lehetővé teszik, hogy az udvar is része legyen az otthon fogalmának. Alaptartozékká váltak azok a különleges vasalatok, amelyek a kiemelés gátlást, vagy a hibás működtetés gátlást biztosítják. Egyik-másik termék esetében pedig már a jövő is bekopogtatott, így az okos ablakok akár képernyőként is funkcionálnak.

A régi korokban az ablak két dolgot biztosított: beengedte a fényt, és kizárta a külvilágot, elsősorban a hideget. Manapság ennyi nem elég ahhoz, hogy az ablakot tényleg ablaknak is véljük.

nyito-lefele-nyil-bibor