A cikk elolvasása: Kevesebb mint 1 perc
A cikk elolvasása + megnézni a videókat: 10 perc
Felhívni bennünket ajánlatért: 20 másodperc (06 1 780-2760)

Az ablakpárkányban gyakran semmi különleges nincs: egy egyszerű deszka- vagy műanyagpárkány, amin jobb esetben csücsül néhány virág. Ám egy kis kreativitással, és 1-2 jó ötlettel a máskor unalmas párkány könnyedén lehet a lakásdekoráció egyik legvonzóbb eleme!

nyito-lefele-nyil-bibor

nyito-lefele-nyil-bibor

Tünde mindig is kreatív volt, szerette saját maga díszítgetni a lakást az ünnepek előtt, de gyakran akkor is, ha nem volt rá semmilyen alkalom. Amikor beköltözött az első önálló kis lakásába, maga végezte a dekorálás nagy részét: falat festett, ajtót mázolt, bútorokat színezett át divatos pasztellszínűre. Már majdnem az egész felújítással készen volt, ám egy dolog zavarta még: a konyhai ablakpárkány. Elég széles kőpárkány volt, ám sima fehér felületén egyszerűen semmi nem mutatott jól, Tünde nem igazán tudott mit kezdeni vele, hiszen elrontotta az egész helyiség hangulatát.

Aztán egyszer csak villámcsapásként villant be Tündének az ötlet: a maradék csempéből egyedi mintát lehetne kialakítani! Mivel többféle csempéje is volt, de mindegyikből csak 1-2 darab, kalapáccsal óvatosan összetörte őket, és egyedi mozaikdíszítést csinált belőle a konyhai ablakpárkányra. Az addig üres és unalmas fehér felület valósággal újjászületett, Tünde büszke volt, úgy érezte, mintha egy római villában lenne. Ezek után el is határozta, hogy a fürdőben is megismétli. A párkányok azóta Tünde lakásának legszebb és legkülönlegesebb részei.

Mit lehet kezdeni a párkánnyal?

Az ablakpárkányt sokan inkább elrejteni szeretnék és eszükbe sem jut, hogy a lakásdekoráció részévé is lehetne tenni, pedig egy kis kreativitással akár a helyiség legizgalmasabb részévé is válhat. A párkányt alapvetően kétféleképpen lehet bevonni a dekorálásba: ha önmagában tesszük érdekessé, vagy ha olyan dolgokat teszünk rá, amitől izgalmassá válik.

Az előbbire jó példa a mozaik, amihez lakásfelújítás esetén biztosan rendelkezésre állnak a szükséges anyagok. Ha épp nem, akkor sem nehéz és nem is költséges beszerezni őket, hiszen nem kell más, csak ragasztó és fugázó anyag, no meg néhány csempe. Egy kis kézügyesség, egy jó minta vagy elképzelés, és máris olyan párkánya lehet, ami teljesen egyedi, és Önre jellemző.

Mediterrán stílusú belső tér esetén terrakottával is lehet burkolni, vagy ha kedveli a meleg, fából készült felületeket, egy érdekes rajzolatú falap is tökéletes megoldás.

Ha nem akar fúrni-faragni vagy ragasztani, akkor elég csak némi hobbifestékkel egyedi mintázatúra vagy a szobához passzoló színűre mázolni a párkányt: ez nagyon sokat tud dobni egy helyiség hangulatán.

az-ablakparkany-mint-a-dekoracio-resze-01

nyito-lefele-nyil-bibor

Dekoráció a párkányon

Garantáltan nem fogja unni az ablakpárkányt, ha valami érdekes dekorációs tárgyat helyez el rajta. Ha például összegyűjt néhány régi színes üveget, azokat a párkányon elhelyezve máris remek dekorációt alkothat. Ha üvegfestékkel kicsit ki is csinosítja őket, a rajtuk átszűrődő sugarakkal egészen izgalmas fényjátékot varázsolhat a szobába.

Ha elég széles a párkány, télen az üvegekbe mécseseket is helyezhet, ami sejtelmes háttérvilágítást fognak adni – ez esetben figyeljen oda, hogy a függönyök elég távol legyenek!

A karácsonyi izzók nemcsak karácsonykor jönnek jól; akár színesek, akár egyszínűek, az év bármely szakában képesek jókedvet csempészni a helyiségbe. Ha összegyűrve, vagy egy hosszúkás tálba helyezve az ablakpárkányra tesz egy-egy ilyen füzért, amellett, hogy nagyon jól fog mutatni, éppen annyi világosságot ad majd, amennyi a tévénézéshez vagy egy baráti beszélgetéshez kell. Ráadásul a párkányon elhelyezett fény az utcáról is jól néz ki, belátni viszont senki nem fog tőle.

Végül a legklasszikusabb ötlet: ne féljen növényeket tenni a párkányra! A dekoráció úgy lesz az igazi, ha különleges alakú, vagy virágzatú növényeket helyez el ide, például orchideát vagy törperózsát.

A legnaposabb, déli párkányból mini sivatagot is varázsolhat: csináljon egy olyan tálcát kartonból vagy fából, ami a párkányra illeszkedik, fesse le tetszőleges színre és mintára, szórjon bele homokot, és ebben helyezzen el sivatagi növényeket, például kaktuszt, pozsgásokat vagy a különleges kavicsnövényt, ami tényleg úgy néz ki, mintha egy földön trónoló kődarab lenne. Ezzel a párkány garantáltan a lakása egyik legkülönlegesebb díszévé fog válni, amire mindig megnyugtató lesz ránézni.

A párkányt tehát nem kell feltétlenül eltakarni egy lecsüngő függönnyel: gyerekjáték egyedivé és dekoratívvá varázsolni!

nyito-lefele-nyil-bibor





Ügyfélreferensünk Kovács Edina, mosolyogva várja hívását nyílászárócserével kapcsolatban


Nyílászárók egy helyről = Bíbor ház





    Bemutatóüzlet és iroda címe

    1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 77.

    Nyitvatartás

    Hétfő-Csütörtök: 9-18
    Péntek: 9-16
    Szombat: 10-14
    Vasárnap: zárva

    Telefonszámaink

    Mobil: +36 (70) 884-3880
    Vezetékes: +36 (1) 780-2760; 780-2765





    Nyílászárók raktárkészletről

    1-3 nap alatt leszállítjuk a megvásárolt terméket.

    Olcsó lakásdekorációval kapcsolatban válogattunk Önnek néhány érdekeséget a nagyvilágból.


    A videókat megnézni ennyi időbe kerül: 6 perc

    Az alábbi videóban (bár angolul szól), néhány, fillérekből megvalósítható remek ötletet láthatunk, amivel szuperül feldobhatjuk lakásunk hangulatát.